Miedän kulttuurissa kateellisuus lasketaan paheisiin. Ei saa kadehtia toisen omaa... Silti kateellisuus on myös kantava voima joka oikein hyödynnettynä auttaa eteenpäin.

Olen huomannut olevani eri ihmisille kateellinen eri asioista. Osa aisioita on sellaisia, että en oikeasti halua niitä tai ole valmis muuttamaan elämääni saadakseni niitä asioita, mutta silti ajattelen, että olishan ne kivoja. Osa on taas sellaisia asioita joiden eteen olen valmis tekemään toitä saadakseni ne itselleni.

Varsinkin äiti-ihmiset ovat käsittämättömän kateellisa ja julmia toisilleen. Arvostellaa muiden ratkaisuja lastenhoidossa, perheen koosta, töihinmenosta, ulkonäöstä... Ja yleensä kommentit ovat ristiriitaisi. Tässä kohtaa täytyy tunnustaa, että syyllistyn itse myös tähän arvosteluun, en siis ole muita parempi. Yksi imettää liian vähän, toinen liian pitkään. Jos annat raskauskilojen jäädä, olet laiska vätys, jos laihdutat heti, välität vain itsestäsi ja ulkonäöstäsi... Esimerkkejä on lukemattomia.

Olen ajatellut perustaa yhdistyksen: KATEELLISET KOTIÄIDIT RY. Jos rehellisesti kertoisimme toisillemme mistä olemme kateellisia, niin ehkä tämä painolasti vähenisi ja saisimme uutta energiaa ihan muihin asioihin.

Olen kateellinen: 

  • miehelleni hyvin nukutuista öistä(ehkä minäkin muutaman vuoden päästä)
  • niille jotka osaavat elää säästeliäästi
  • niille joilla on oma koti(siis ei vuokra-asunto)
  • niille joilla on aikaa parisuhteelle
  • siskolleni ulkomaanmatkoista ja siitä että hän tietää mitä haluaa ammatilliseti tehdä(ok, siskolla ei ole lapsia)
  • niile jotka voivat syödä mitä tahansa lihomatta
  • naapurille tila-autosta
  • ystävälleni jonka sukulaiset hoitavat heidän lapsiaan AINA tarvittaessa ja muulloinkin( hänen ei edes tarvitse pyytää hoitoapua, kun hoitajia löytyy jo)

On varmaan muitakin asioita, mutta  ne ovat hetkellisiä. Kateuksienkin kanssa on helpompi elää, kun ne myöntää itselleen. Silti en aina ymmärrä muiden ratkaisuja. Omat ratkaisuthan ovat ne parhaimmat ja ainoat oikeat, tai jotain... Ja tulen varmasti myös jatkossa arvostelemaan muita, ainakin omassa mielssäni. Olkoon sitten kateutta tai ymmärtämättömyyttä.