Olen pienestä pitäen tiennyt, että haluan lapsia isona, mielellään 3-4 lasta. Naimisiin menosta ja miehen ottamisesta en ole ollut koskaan niin varma. Kuuluun siihen vähemmistöön, joka ei ole pienä tyttönä koskaan suunnitellut omia häitään. Olen sanonut pienestä, että en mene koskaan naimisiin. No, naimisissa olen nykyään, niin ne mielipiteet muuttuvat.

Minulla ei ole ollut ennen esikoisen syntymää ollenkaan vauvakuumetta. Olimme seurustelleet Ukon kanssa tasan puoli vuotta, kun tein asuntolan vessassa positiivisen raskaustestin. Muistan miettineeni, että minulle ei käy näin. Esikon ollessa 8kk sain elämäni ensimmäisen vauvakuumeen ja sen jälkeen se on ollut krooninen tähän talveen saakka.

Meni melkein kaksi vuotta, että sain miehen suostumaan toiseen lapseen. Hän oli alkuun sitä mieltä, että meille ei tule koskaan toista. Sitten se oli, että katsellaan 20 vuoden kuluttua. Pikku hiljaa Ukko lämpeni ajatukselle. Mietin jo jossain vaiheessa, että menen salaa ottamaan kierukan pois, mutta siihen olen liian rehellinen. Kahden lapsen jälkeen Ukko oli sitä mieltä, että nyt riittää, mutta ei se sitten kuitenkaan ollut kolmosta vastaankaan.

Nyt olemme yhdessä tulleen siihen tulokseen, että nyt riittää lapset. Jos vahinko kävisi, niin se pidettäisiin ilolla, mutta ei ruveta tarkoituksen mukaiseen yrittämiseen. Ensimmäistä kertaa minulla ei ole vauvakuumetta kuuteen vuoteen. Ihmeellinen tunne. En halua uutta vauvaa, mutta on silti raskasta ajatella, että en koskaan enää tunne syntymättömän lapsen potkuja, en synnytä, en saa vastasyntynyttä tuhisijaa rinnalleni, en imetä enää Tirpan jälkeen. Luopuminen on vaikeaa. Kai sitä ajattelee niin kauan kuin biologisesti on mahdollista, että mitäs jos vielä kerran...

Toisaalta se, että ei enää uusia lapsia, tarkoittaa myös sitä, että yöt paranee, elämä helpottuu, tulee uusia asioita ja harrastuksia. Eteenpäin mennään. Luopuminen on edessä kuitenkin. Se ajatustyö täytyy tehdä joko nyt tai sitten myöhemmin, ei siitä eroon pääse.

Joku sanoin joskus, että jokainen äiti kantaa sydämessään yhtä syntymätöntä lasta.