Tirppa täytti reilu viikko sitten vuoden. Syntymäpäivänsä kunniaksi tyttö otti ensimmäiset askeleetkin ilman tukea. Tuntuu, että Tirppa kehityy tällä hetkellä silmissä. Sanoja on alkanut löytyä yhtäkkiä, ymmärrys tuntuu laajenevan hetki hetkeltä. On se silti vaan äidin vauva!

Vein Pojun eilen päivystykseen, kun sillä oli kuumetta ja se oli oudon punainen. Yleiskunto oli hyvä, mutta 6 ja 1/2 vuoden aikana en ole ikinä nähnyt lasta niin kummalisen värisenä vaikka meilläkin on sairastettu ties mitä tauteja. Testin tulos oli tulirokko. Ei harmainta aavistusta mistä moinen tauti on voinut tarttua. Kukaan kaveri ei ole soittanut ja kertonut, että heilläkin olisi rokko. Esikkokin on samassa taudissa, mutta tauti on lievempi. Saatiin lääkitys ja potilaat ovat jo niin terveitä, että jaksavat kiukutella ja tapella keskenään. Meillä ainakin tappelu on merkki siitä, että lapset eivät ole enää hirvittävän kipeitä.

Oman isäni kanssa on taas sukset ristissä. Tai tiedä onko isälläni ongelmaa, mutta itselläni on asenneongelma, taas. Isälläni on taipumus lupailla kaiken maailman asioita, mutta ne jäävät lupailuasteelle melkein aina. Vuoden alussa hän soitti ja sanoi voivansa kuskata lapsia harrastuksiin ja varsinkin Esikkoa, kun hän on nyt kaiket päivät kotona ja muutakaan tekemistä ei ole. Minä hyvä uskoisena hölmönä otin taas lupauksen kirjaimellisesti vaikka vuosien kokemus on osoittanut aivan muuta. Viime viikolla soitin isälleni ja kysyin, että pystyykö hän parina päivänä hakemaan  Esikon eskarista, kun on Tirpan päiväunet samaan aikaan ja Ukko töissä. Isäni oli hetken hiljaa ja sanoi, että kai se järjestyy, mutta hän lähettää seuraava bensalaskun meille. Ei tarvi hakea, eikä kuskata, ei. Ymmärrän vähemmälläkin. Minulle olisi riittänyt suora ei-vastaus.En todellakaan odota, että joka kerta kun pyydän isovanhemmat hyppää. Olen valmis kuskaamaan itse lapseni harrastuksiin ja muuallekin, mutta kun soitetaan ja tarjotaan apua erikseen. En jaksa tuollaista piilovittuilua. Joka kerta, kun isäni on kuskannut Esikkoa olen kiittänyt, tarjonnut ruokaa tai kahvit ainakin. Voisin avautua aiheesta enemmänkin, mutta jätetään toiseen kertaan.