Olen orjallisesti kirjoittanut syömiseni ylös kalorilaskuriin. Ja joka päivä olen päässyt tavitteeseeni. Vain yhtenä päivänä olen syönyt yli itselleni laittamani tavoitteen, mutta senkin päivän syömiset menivät kuitekin alle kulutuksen. Ja paino on nousut 300g. Syytän kuukautisia. Niiden pitäisi alkaa tänään tai huomenna. Eikö menkkaturvotus ole yleisesti hyväksytty selitys sille, että paino ei tipu?

Joskus loppukesästä, alkusyksystä mietin sitä sykemittarin hankintaa. Olen nyt täysin koukussa kyseiseen vehkeeseen. Päivääkään en ole ostosta katunut. Se antaa tavallaan ylimääräistä puhtia liikkumiseen. Haluaa saada viikon tavoitteet täyteen. Ja samalla on hyvä seurata omia sykkeitään. Spinningtunnilla varsinkin meinaan mennä vähän liian kovaa. Yhden kerran maksimisyke on ollut 203. Tosin vain ihan hetkellisesti, mutta kuitenkin. Sen jälkeen olen onnistunut pitämään sykkeeni alempana.

Nyt on taas ollut muutama helppo päivä tämän laihdutusprojektin kanssa.
Jos meillä on kotona kaapissa jotain herkkuja, ne kummittelevat mielessä koko ajan. Samoin kylässä on hirveän vaikea olla ottamatta esille laitettuja pullia ja keksejä. Nykyäään pystyn kaupassa jo käymään, niin että mieleeni ei edes juolahda ostaa mitään ylimääräistä.
On ollut nimittäin aika, kun kaupasta piti kantaa mukaan aina jotain herkkua, keksipaketti, suklaalevy, jäätelöä ym. En yksinkertaisesti pystynyt olemaan ostamatta tai jos pystyin, niin kotona harmitti ihan kamalasti. Eikä ole käynyt ihan vain muutamaa kertaa niin, että on ollut pakko lähteä uudestaan kauppaan illa ostamaan esim. just jäätelöä. Ja jäätelöhän pitää syödä kaikki kerralla. Sehän voi vaikka pilaantua vuorokaudessa pakastimessa.

Iltasyöminen on edelleen suurimpia ongelmiani. Kun illalla syön iltapalan, tuntuu, että en pysty lopettaman. Vatsa on täynnä, mutta koko ajan tekee mieli syödä jotain. Aikalukko keittiönkaappeihin olisi kätevä keksintö.