Avaimeni ovat aika usein hukassa. Tulen avaimilla sisään, mutta en muista hetken päästä mihin laitoin ne. Joku ehdotti joskus avaimenperää joka löytyy viheltämällä. Muuten hyvä idea, mutta en osaa viheltää.

Aika usein poistun kotoa myös kokonaan ilman avaimia. Ja kerran olen vahingossa jättänyt oven auki koko päiväksi lähtiessäni pois kotoa. Eikä ole ihan yks tai kaks kertaa, kun avaimet ovat jääneet oven ulkopuolelle lukkoon kiinni tai jopa vaunuvarastonoveen.

Kuljin eilisen illan kotona verkareissa ja villatakki päällä. Käänsin koko kämpän ympäri etsiessäni avaimia. Auto oli enää ainut paikka josta en ollut etsinyt.
Tänä aamuna lähdin viemään pienempien kanssa poikia kerhoon ja otin ilmoitustaululta vara-avaimet ja valmistauduin ajallisesti pitkään lenkkiin, kun 2v ja 2.5v kävelevät itse kerholle ja takaisin. Puin päälleni saman villatakin joka oli ollut päälläni koko eilisen illana. Laitoin kädet taskuun ja siellä olivat minun kadonneet avaimeni.
Voin vaikka vannoa, että avaimet eivät olleet eilen villatakin taskussa. Ihan varmasti ne eivät olleet siellä. Olisinhan ne huomannut, olisinhan? Tästä voimme vetää johtopätöksen, että meillä on oikeasti kotitonttu tai haltija. Tai sitten olen vain huolimaton ja huono etsimään asioita mitä en kyllä myönnä.