Esikon paino on saatu tasaantumaan, mutta edelleen jatkamme tiukkaa linjaa karkkien ja muiden herkkujen suhteen. Haluamme, että positiivinen kehitys Esikon painossa jatkuu.

Tänään äitini tuli meille askartelemaan lasten kanssa ystävänpäiväkortteja. Ihanaa, että mummu jaksaa ja viitsii. Lapset odottivat mummua innolla ja luvattuja askartelutarvikkeita. Eteisessä mummu kaivaa kassi ja sanoo Pojulle, että katso mitä mummu toi. Poju je me muutkin odotimme korttipohjia ym. Niitäkin kassista löytyi. Mummu kaivoi kassista 3 aikuisen ihmisen kämmenen kokoista suklaatikkaria. Esikko oli juuri aikaisemmin kertonut mummulle, että tänään oli ihana päivä, kun välipalalla oli saanut pienen siivun vanilijajäätelöä raparperikiisselin joukkoon (minä en ottanut itse). Mummu antaa lapsille tikkarit käteen ja sanoo, että tämähän menee nyt siihen samaan, kun olette jo saaneet jääteelöä.(miten niin samaan? Niikö, että kun olet jo ottanut yhden kaljan, niin juo toki kossupullo perään? Tai kun jo poltat tupakkaa, niin kokeile toki huumeita?) Sanoin, että laitetaan tikkarit kaappiin, niin saatte ne sitten karkkipäivänä. Mummu, joka jo avaa tikkareita, sanoo Tirpan pään yli, että nythän juhlitaan ystävänpäivää ja nämä ovat mummun ystävänpäivä lapsille.
Poistuin makuuhuoneeseen hakkaamaan päätäni seinään.

Nyt harmittaa julmetusti, että minulla ei ollut selkärankaa sanoa, että vaikka mummu oli kiltti ja toi teille tikkarit, niin tänään ei ole karkkipäivä ja tehän saitte jo jäätelöä. Hirveä huutohan siitä olisi syntynyt, mutta olisin pitänyt pintani. Miksi annan äiti kävellä ylitseni kerta toisensa jälkeen. Äitini ei tee näitä asioita suoraan vaan lasten kautta. Minähän olisin taas ollut se joka on ilkeä ja julma, kun vie lapsilta kirjaimellisesti tikkarin suusta.
Seuraavalla kerralla en aio olla enää se jonka ylitse kävellään ja jonka toiveet lastenkasvatuksessa ohitetaan jatkuvasti.
Olen koko illan miettinyt, että pitäisikö soittaa sanoa, että kuinka pahalta minusta taas tuntuu. Mutta ei siitä olisi hyötyä. Annoin itse asian tapahtua. Ja saisin taas vain riidan aikaiseksi. Ensi kerralla kuunnellaan sitten huutoa vaikka maailman tappiin, mutta nyt riitti!