Eräällä keskustelupalstalla on pari päivää pyörinyt trollijahti. Eräät ovat päättäneet, että joku on kirjoittanut joko ihan itsekseen tai kaverin kanssa useilla eri nimimerkeillä pikiä aikoja ihan keksittyjä tarinoita. Porukka on ihan tuohduksissa ja epäilee nyt kaikkia vääristä henkilöllisyyksistä. On kuulemma käytetty toisten lasten kuvia ym.

Kuinka paljon voi luottaa siihen, että ihmiset ovat oikeasti se jota he väittävät. Ihmiset feikkaavat myös oikeassa elämässä. Yritämme olla fiksumpia, paremmin toimeentulevia, mielenkiintoisia, emme kerro, jos kaikki menee päin persettä. Teeskentely on osa meidän yhteiskuntaamme. Miksi meidän pitää teeskennellä? Vuosia? Kaikki meistä tekee virheitä. Miksi niiden myöntäminen on niin vaikeaa? Miksi teeskenteliminen on meistä henkilökohtainen lokkaus jossain netti palstalla?

Minua ihmetyttää, että miksi täytyy keksiä kokonainen elämä jota ei ole olemassakaan, lapset ja kaikki. Onko se jotain mitä ei oikeassa elämässä ole, mutta haluaisi todella paljon. Ymmärrän fantasian kirjoittamisen. Ymmärrän mielikuvitusleikit ja mielikuvitusystävät. Onko leikki silloin väärin, jos muut todella uskovat sen olevan totta?

Tunnustan olevani aika sinisilmäinen. Haluan uskoa, että ihmiset nimimerkkien takana ovat todellisia. Ja mitä sitten, jos joku saa siitä jotain, että kuvittelee olevansa joku muu. Onko se minulta pois.