Tirppa on oppinut kunnolla puhumaan. Se leikkii ja hoitaa nukkejaan kunnon äidin tavoin. Ei meillä muut ole leikkineet nukeillä noin intensiivisesti mitä Tirppa. Tirppa kärrää ja kantaa vauvojansa joka paikkaan ja syöttää niitä, nukuttaa ja laulaa niille.

Tirppa on oppinut riisumaan vaatteensa. Ja Tirppa rakastaa kulkea takapuoli paljaana. Puen aamupäivän aikana sille ehkä 5-6 kertaa housut jalkaa ja aina kun se tulee lastenhuoneesta tai jostain, niin taas sen housut ovat kadonneet. Se piilottaa housujaan mitä kummallisimpiin paikkoihin, etten löytäisi niitä. Tirppaa kuitenkin häiritsee kaiken maailman roskat ja muut. Jos istuu pylly paljaana lattioilla, niin sinne pyllyyn voi mennä roska.
Yhtenä päivänä Tirppa tuli luokseni ja sanoi: "Äiti, mua kutittaa, pyllyssä on heinäsirkka!" Mistä kohta 2v. tietää mikä on heinäsirkka ja miltä se tuntuisi, jos se olisi pyllyssä. Varmaan kutittaisi ja kauheasti! Oli siinä ilmeessä pitelemistä.

Sunnuntaina juhlitaan Tirpan 2-vuotissynttäreitä. Äidin vauva on jo iso tyttö. Yksi kaverini sanoi, että Tirppa on jo niin iso tyttö ja voisi luulla, että ikää on enemmänkin. Ei, ei, ei... Se on mun vauvani.