Muistaako kukaan 80-luvun lopun, 90-luvun alun teinielokuvia? Niitä missä hoikat, vaaleat, pirtsakat tytöt olivat lapsenvaihteina. (esim. Ilta kaupungilla, pääosassa Sarah Jessica Parker, ja näintä on lukemattomia muitakin). Elokuvan jossain vaiheessa tyttö ansaitsi taskurahaa (onpa vanhanaikainen ilmaisu) hoitamalla naapurin lapsia.

Meillä oli tänään tuttavan kaksostytöt tutustumassa meidän lapsiin. Ja on tarkoitus, että jatkossa nämä tytöt hoitavat silloin tällöin joko yksin tai yhdessä meidän pesuetta. Päästäisiin Ukon kanssa kahdestaan johonkin ja voisin joskus olla töissä iltaisin, kun Ukolla on iltavuoro. Mukavia tyttöjä ja lapset tykkäsivät kovasti.

Ollaanko me niin hyvin toimeentulevia, että meillä on varaa palkata hoitoapua. Ei siitä nyt niin kauan ole, kun itse yläaste-, lukioikäisenä hoidin pikkusisaruksia ja tuttavien lapsia. Muistan vielä omat ensimmäiset lapsenhoitokokemukseni. Jännitti ja hermostutti, ja silti tunsin itseni isoksi ja vastuun tuntevaksi. Ja nyt olen siinä tilanteessa, että joku nuori tyttö hoitaa minun lapsiani. Tunsin itseni hetkellisesti todella vanhaksi, kypsäksi ja aikuiseksi antaessani tytöille heidän tämän iltaisen palkkansa. Niin se elämä vie.