Esikkko jäi auton alle keskiviikkona.

Isänsä laittoi tytön kotoa linja-autopysäkille. Minä odotin kaupungissa tyttöä, että vien sen musiikkiopistolle soittotunnille ja orkesteriin. 14.55 soi puhelin:" Älä nyt hermostu, odota, että saan puhuttua loppuun..."

Kaupungista päin oli tullut kuorma-auto joka pysähtyi suojatien eteen vasemmalle kääntyvien kaistalle. Esikon ja kuorma-auton välissä oli tyhjä, suoraan ajavien kaista. Kuorma-autokuski oli näyttänyt Esikolle, joka epäröi lähteä tietä ylittämään, että tule vaan hän odottaa. Kaupungista tyhjää kaistaa oli tullut päälle 60v pappa punaisella autolla 40-50 km tuntivauhtia ja ajoi Esikon päälle. Esikko oli lentänyt ensin konepellille ja siitä kolmisen metriä keskelle risteystä. Esikko oli itse soittanut isälle. Raukka oli ollut peloissaan siitä, että ollaanko hänelle nyt vihaisia, kun hän on jäänyt auton alle.

Kuorma-autokuski oli soittanut poliisin ja ambulanssn paikalle. Ukko juoksi kotoa risteykseen. Pappa sanoi poliisikuulusteluissa, että hän ei näe mitään syytä miksi hänen pitäisi pysähtyä suojatien eteen vaikka siinä oli toinen auto pysähtyneenä, kerta oli hyvä vauhti päällä ja suora tie.

Minä lähdin kiireen vilkkaa töistä. Siihen jäi kaikki sen päivän loput työt, tietokoneen muistin sammuttaa. Vein Esikon tayssiin. Pää ja kaularanka kuvatiin. Esikossa ei ollut edes mustelmia! Lääkäri tutki tytön ja kyseli ja väänteli ja käänteli ja lopuksi sanoi: "Olet sinä jämerää tekoa, kun autolle pärjäät!"

Eilisen Esikko oli kotona isän kanssa, päähän ja niskaan sattui edelleen. Tänään Esikko itse haluaa mennä kouluun. Lapsi on kunnossa!

Tuolla lapsella on varmaan armeija suojelusenkeleitä. Kai pari niistä ottivat kiinni jo ilmalennon aikana ja laskivat hellästi asfaltille. Ambulanssikuskit ehdottivat lottoamista tuollaisella tuurilla. En halua edes miettiä loppuun asti kuinka huonosti olisi voinut käydä. Kortti pois kaikilta vastuuttomilta autoilijoilta! Kuski ei ollut edes pyyätnyt lapselta anteeksi.